Blog mojTransporter.com

Puno korisnih informacija, novi trendovi i ideje, sve na jednom mestu...

Posetite i mojTransporter.com

Pišite nam: office@mojtransporter.com

Saznajte kako da reklamirate vašu firmu, proizvode ili usluge na pravom mestu!

Internet marketing 

je nešto što u današnjem poslovanju donosi najviše profita svim vrstama kompanija, i to je sada već svima jasno. Jednostavno, svi su na internetu a pogotovo oni koji odlučuju oko kupovine nekog proizvoda ili usluge - prvo mesto gde će se informisati kada krenu u nabavku je upravo internet. Recepti za internet marketing su mnogobrojni, kao i načini na koje se mogu primeniti. Ipak, jedna stvar je zajednička za sve moguće strategije i taktike internet reklamiranja a to je - CILJNA GRUPA! 


Kako odrediti koja je vaša ciljna grupa?


Najbolje je uvek se osloniti 70% na iskustvo i identifikovati koja vrsta firmi (ili pojedinaca) je do sad konzumirala vašu ponudu i pronaći mesta gde oni i slični njima provode vreme. 30% resursa uložite u tržiša na koja planirate da se probijete i opet pronađite mesta na kojima provode vreme i tamo postavite svoju reklamu. Količina vremena koje provode na tim mestima je važna, ali nešto što je još važnije je svrha zbog koje tamo odlaze. Mnogo je veća verovatnoća da će neko ‚‚kliknuti‚‚ na vašu reklamu ukoliko se ona nalazi na mestu gde je ta osoba otišla kako bi završila neki posao, ili nešto vezano za posao (edukacija i slično) nego ako tu reklamu vidi na nekom mestu na internetu gde je otišao radi zabave ili odmora. Osim ako prodajete turističke aranžmane i slično.

Koliko platiti internet reklamu?


Mnogi stručnjaci kažu da cena internet reklame ne diktira rezultate, i u tome su apsolutno u pravu. Internet sajtovi koriste različite taktike kako bi ubedili korisnike da se kod njih reklamiraju i često te taktike nisu u potpunosti na dobrobit korisnika. Da postavimo stvari jednostavno, sajt vam može ponuditi hiljade klikova, lajkova, shareova itd i dokazati vam da se to i desilo, ali ko su ljudi koji su kliknuli i da li to što su kliknuli znači da će kupiti vaš proizvod je pitanje na koje često ne daju odgovor. I upravo u tome leži problem ‚‚bacanja novca na internet reklame‚‚. Internet reklamu treba postavljati tako što se mudro odabere mesto za reklamu, i platiti nizak fiksni iznos jer vas vezivanje za broj klikova i slično može dovesti u situaciju da budete prevareni a da nikako to ne možete dokazati. Takođe, ne treba odmah kupiti dug period, sve preko šest meseci je rizik da ‚‚bacite‚‚ novac jer se u internet biznisu sve jako brzo menja i veliko je pitanje da li će vam trebati isti vid reklame za godinu ili dve.

Šta vam nudi mojTransporter.com


Upravo vodeći se svojim iskustvom i znanjem koje smo stekli reklamirajući svoje usluge formirali smo ponudu za reklamiranje na mojTransporter.com. Ceo princip se zasniva na jednostavnim pravilima i apsolutno je prilagodljiv svakom korisniku. Postoje tri različite vrste reklame na sajtu mojTransporter.com:

1. Generalni sponzor - reklama koja se nalazi ‚‚u pozadini svake stranice, uključujući i naslovnu i koja vam omogućava da vašu firmu vidi svaki posetilac sajta na bilo koje mesto na sajtu da dodje. Ovaj vid reklamiranja je trenutno najpopularniji u svetu jer se pokazalo da donosi najbolje rezultate.